Kolorowa sałatka z tuńczykiem


Składniki
dla 3-4 osób:
160 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
½ pęczka zielonych szparagów
3 małe buraki
100 g sera feta
garść orzechów włoskich
200g mieszanki zielonych sałat
160 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
½ pęczka zielonych szparagów
3 małe buraki
100 g sera feta
garść orzechów włoskich
200g mieszanki zielonych sałat
Stampa Ricetta

Przygotowanie
1. Buraki owiń w folię, włóż na godzinę do piekarnika o temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu ostudź, obierz.
2. Szparagi wrzuć na wrzątek, gotuj około 5 minut, przelej zimną wodą, pokrój na mniejsze kawałki.
3. Warzywa wrzuć do miski dodaj sałatę, podprażone orzechy, łososia.
4. Składniki sosu wymieszaj, polej nimi sałatkę, dodaj pokruszoną fetę – gotowe!