Kolorowa sałatka z tuńczykiem

Składniki

dla 3-4 osób:
160 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
½ pęczka zielonych szparagów
3 małe buraki
100 g sera feta
garść orzechów włoskich
200g mieszanki zielonych sałat


Stampa Ricetta

Udostępnij przepis

Powiedz swoim znajomym

Wykorzystane produkty

Tuńczyk w oliwie z oliwek

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Przygotowanie

    1. Buraki owiń w folię, włóż na godzinę do piekarnika o temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu ostudź, obierz.

    2. Szparagi wrzuć na wrzątek, gotuj około 5 minut, przelej zimną wodą, pokrój na mniejsze kawałki.

    3. Warzywa wrzuć do miski dodaj sałatę, podprażone orzechy, łososia.

    4. Składniki sosu wymieszaj, polej nimi sałatkę, dodaj pokruszoną fetę – gotowe!

Najpopularniejsze przepisy