Kasza pęczak z warzywami i tuńczykiem


Składniki
dla 3-4 osób:
160 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
1 szklanka ugotowanej kaszy pęczak
1 mała cukinia
1 mały bakłażan
150 g pomidorków koktajlowych
½ natki pietruszki
1 ząbek czosnku
oliwa z oliwek
sok z cytryny
160 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
1 szklanka ugotowanej kaszy pęczak
1 mała cukinia
1 mały bakłażan
150 g pomidorków koktajlowych
½ natki pietruszki
1 ząbek czosnku
oliwa z oliwek
sok z cytryny
Stampa Ricetta

Przygotowanie
1. Cukinię i bakłażana pokrój w kostkę, przełóż do żaroodpornej formy, polej oliwą, dodaj zmiażdżony czosnek.
2. Piecz około 25 minut w temperaturze 180 stopni.
3. Po upieczeniu warzywa wymieszaj z pęczakiem, tuńczykiem, pokrojonymi pomidorkami.
4. Dodaj oliwę sok z cytryny sól, pieprz i natkę pietruszki.
5. Zjedz od razu lub zabierz ze sobą do pracy!