Kanapka z tuńczykiem, ogórkiem i jajkiem
Składniki
dla 2 osób
2 bułki wieloziarniste
2 jajka
160 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
4 liście sałaty fryzowanej (lub dowolnej innej)
Sos:
1 łyżeczka tartego chrzanu
3 łyżki jogurtu greckiego
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka siekanego koperku
2 bułki wieloziarniste
2 jajka
160 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
4 liście sałaty fryzowanej (lub dowolnej innej)
Sos:
1 łyżeczka tartego chrzanu
3 łyżki jogurtu greckiego
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka siekanego koperku
Stampa Ricetta
Przygotowanie
1. Bułki przekrój i podpiecz w piekarniku.
2. Składniki sosu wymieszaj.
3. Jajka ugotuj na półtwardo (7-8 minut).
4. Spody bułek posmaruj sosem, połóż na nim sałatę, pokrojone jajka i kawałki tuńczyka, przykryj drugą połową bułki.