Kanapka z tuńczykiem, grillowanymi karczochami i suszonymi pomidorami
Składniki
Składniki (na 4 porcje):
4 bułeczki
2 x120 g tuńczyk Rio Mare w oliwie z oliwek
8 grillowanych karczochów marynowanych w oliwie
4 suszone pomidory w oleju
160 g kremowego serka do smarowania
kilka liści bazylii
czarny pieprz
4 bułeczki
2 x120 g tuńczyk Rio Mare w oliwie z oliwek
8 grillowanych karczochów marynowanych w oliwie
4 suszone pomidory w oleju
160 g kremowego serka do smarowania
kilka liści bazylii
czarny pieprz
Stampa Ricetta
Przygotowanie
1. Pieczywo przekrawamy wzdłuż, ale nie do końca, tak aby móc wkładać do nich składniki. Karczochy i suszone pomidory kroimy w kostkę.
2. W środku bagietek rozprowadzamy serek, na wierzch wykładamy rozdrobnionego tuńczyka, karczochy i suszone pomidory.
3. Następnie wykładamy kilka liści bazylii i doprawiamy pieprzem. Zamykamy bułeczki, dobrze uciskamy i jemy ze smakiem.