Jajka i pomidory z tuńczykiem


Składniki
dla 3-4 osób:
4 jajka
100 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
3 średnie pomidory
100 g białego sera
3 łyżki kwaśnej śmietany
Szczypiorek
kiełki rzeżuchy lub inne
sól, pieprz
4 jajka
100 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
3 średnie pomidory
100 g białego sera
3 łyżki kwaśnej śmietany
Szczypiorek
kiełki rzeżuchy lub inne
sól, pieprz
Stampa Ricetta

Przygotowanie
1. Jajka ugotuj na twardo, obierz, przekrój na pół i wydrąż żółtka.
2. Odetnij górną część pomidorów i wydrąż ze środka miąższ.
3. Żółtka wymieszaj z tuńczykiem, dodaj biały ser, śmietanę, szczypiorek, sól, pieprz.
4. Powstałą pastą wypełnij jajka i pomidory, a całość udekoruj rzeżuchą. I gotowe!