Jajka i pomidory z tuńczykiem

Składniki

dla 3-4 osób:
4 jajka
100 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
3 średnie pomidory
100 g białego sera
3 łyżki kwaśnej śmietany
Szczypiorek
kiełki rzeżuchy lub inne
sól, pieprz

Stampa Ricetta

Udostępnij przepis

Powiedz swoim znajomym

Wykorzystane produkty

Tuńczyk w oliwie z oliwek

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Przygotowanie

    1. Jajka ugotuj na twardo, obierz, przekrój na pół i wydrąż żółtka.

    2. Odetnij górną część pomidorów i wydrąż ze środka miąższ.

    3. Żółtka wymieszaj z tuńczykiem, dodaj biały ser, śmietanę, szczypiorek, sól, pieprz.

    4. Powstałą pastą wypełnij jajka i pomidory, a całość udekoruj rzeżuchą. I gotowe!

Najpopularniejsze przepisy