Hiszpańska tortilla z tuńczykiem i ziemniakami
Składniki
dla 2-3 osób:
160 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
3 ugotowane ziemniaki
3 jajka
120 g szpinaku baby
3 łyżki gęstej śmietany
garść tartego sera
sól, pieprz
2 łyżki oliwy
160 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
3 ugotowane ziemniaki
3 jajka
120 g szpinaku baby
3 łyżki gęstej śmietany
garść tartego sera
sól, pieprz
2 łyżki oliwy
Stampa Ricetta
Przygotowanie
1. Ziemniaki pokrój w plasterki. Jajka wymieszaj ze śmietaną, dodaj tuńczyka, szpinak, ziemianki, sól, pieprz.
2. Na patelni rozgrzej oliwę, wlej masę jajeczną, smaż aż omlet będzie prawie ścięty. Wtedy za pomocą talerza obróć tortille.
3. Po kilku minutach posyp wierzch serem, przykryj pokrywka i poczekaj aż ten się rozpuści. I gotowe!