Hamburger z tuńczyka


Składniki
dla 4 osób:
2 opakowania tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek (2x160 g)
6 kromek chleba
1 jajko
2 łyżeczki musztardy
gałązka pietruszki
cebula
2 łyżki majonezu
oliwa z oliwek
2 opakowania tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek (2x160 g)
6 kromek chleba
1 jajko
2 łyżeczki musztardy
gałązka pietruszki
cebula
2 łyżki majonezu
oliwa z oliwek
Stampa Ricetta

Przygotowanie
1. Chleb pozbaw skórek, umieść w misce, dodaj tuńczyka i drobno posiekane cebulę z pietruszką, majonez, musztardę i jajko. Dobrze wymieszaj.
2. Uformuj hamburgery z powstałej masy i usmaż na patelni z obu stron.
3. Podaj ze smażonymi ziemniakami.