Grzanki z pieczonej ricotty z pastą z tuńczyka, jajkiem przepiórczym i tymiankiem


Składniki
Na 4 osoby:
250 g ricotty
4 ugotowane jajka przepiórcze
Tubka pasty z tuńczyka Rio Mare
Świeży tymianek
Oliwa extra vergine
Sól i pieprz do smaku
250 g ricotty
4 ugotowane jajka przepiórcze
Tubka pasty z tuńczyka Rio Mare
Świeży tymianek
Oliwa extra vergine
Sól i pieprz do smaku
Stampa Ricetta

Przygotowanie
1. Ricotte delikatnie odcedzamy i przekładamy na ręcznik kuchenny. Kroimy na 8 plastrów.
2. Blachę wyłóż arkuszem papieru do pieczenia i posmaruj oliwą. Plastry ricotty przełóż delikatnie za pomocą noża na papier. Oprósz solą, pieprzem i tymiankiem. Skrop oliwą.
3. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i piecz około 10-15 minut do zarumienienia.
4. Schłodzone grzanki udekoruj pastą z tuńczyka Rio Mare oraz jajkiem przepiórczym. Ułóż na talerzu i oprósz świeżymi listkami tymianku.