Dziki ryż z tuńczykiem po meksykańsku

Składniki

dla 4 osób
2 opakowania 160 g Insalatissime Rio Mare meksykańska z tuńczykiem
200 g dzikiego ryżu
1 awokado
1 dojrzały pomidor
40 ml oliwy z oliwek
sól

Stampa Ricetta

Udostępnij przepis

Powiedz swoim znajomym

Wykorzystane produkty

Insalatissime meksykańska z tuńczykiem

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Przygotowanie

    1. Ryż ugotuj w osolonej wodzie. Następnie opłucz pod zimną wodą i dokładnie odsącz.

    2. Pokrój pomidora w kostki i dodaj do ryżu. Dopraw odrobiną oliwy.

    3. Obierz awokado i pokrój na małe kawałki, dopraw solą i oliwą, ułóż na ryżu.

    4. Dodaj Insalatissime Rio Mare meksykańską z tuńczykiem i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.

Najpopularniejsze przepisy