Cytrusowy tuńczyk z cebulą


Składniki
dla 4 osób
2 opakowania tuńczyka Rio Mare w sosie własnym o wadze 160 g
1 pomarańcza
½ czerwonej cebuli
1 ogórek
4 łyżki oliwy z oliwek extra vergine
koperek
sól, pieprz
2 opakowania tuńczyka Rio Mare w sosie własnym o wadze 160 g
1 pomarańcza
½ czerwonej cebuli
1 ogórek
4 łyżki oliwy z oliwek extra vergine
koperek
sól, pieprz
Stampa Ricetta

Przygotowanie
1. Obierz pomarańczę, pozbywając się całej skórki. Czynność tę wykonuj nad miseczką, by nie zmarnować soku z pomarańczy.
2. Sok wymieszaj z oliwą z oliwek, odrobiną koperku, drobno posiekaną cebulą, solą i pieprzem.
3. Umyj ogórka, nie obieraj go ze skórki, pokrój go w plasterki.
4. Odsączonego tuńczyka wyłóż na talerze, dodaj kawałki pomarańczy i polej sosem. Danie jest gotowe do podania.