Croissant z tuńczykiem, jajkiem i świeżymi warzywami


Składniki
Na 4 osoby:
4 croissanty
2 ugotowane jajka
2 rzodkiewki
1 ogórek zielony
4 liście sałaty masłowej
160 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
1 awokado
1 cytryna
Gałązka koperku
Sól i pieprz do smaku
4 croissanty
2 ugotowane jajka
2 rzodkiewki
1 ogórek zielony
4 liście sałaty masłowej
160 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
1 awokado
1 cytryna
Gałązka koperku
Sól i pieprz do smaku
Stampa Ricetta

Przygotowanie
1. Awokado przekrój na pół i zdejmij pestkę. Miąższ wyjmij za pomocą łyżki i pokrój w plasterki. Skrop sokiem z cytryny.
2. Rzodkiewki, ogórka oraz jajko pokrój w plasterki. Croissanty przekrój na pół.
3. Skomponuj croissanty wykładając liście sałaty, plasterki awokado, ogórka, rzodkiewki, jajka. Dodaj delikatnie odsączone płatki tuńczyka Rio Mare i oprósz posiekanym koperkiem. Dopraw solą oraz pieprzem.