Conchiglioni czyli muszle faszerowane tuńczykiem na kremie z groszku

Składniki

Na 4 porcje:
300 g ugotowanych muszli makaronowych
100 g mozzarelli
100 g pomidorków cherry
2 ugotowane jajka
100 g kolorowych słodkich papryk
6 listków świeżej bazylii
160 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
20 g Oliwy extra vergine
200 g świeżego groszku
Ząbek czosnku
Sól i pieprz do smaku

Stampa Ricetta

Udostępnij przepis

Powiedz swoim znajomym

Wykorzystane produkty

Tuńczyk w oliwie z oliwek

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Przygotowanie

    1. Groszek wrzuć do wrzącej osolonej wody i gotuj przez 5 minut. Pozostaw pół szklanki wody z gotowania. Odcedź i przełóż do kielicha blendera. Dodaj sól, pieprz, czosnek oraz oliwę. Blenduj do uzyskania jednolitego kremu, dodaj wodę gdy krem jest za gęsty.

    2. Mozzarellę, pomidorki, jajka oraz paprykę pokrój w kostkę, wrzuć do miski. Dopraw solą, pieprzem oraz porwanymi listkami bazylii. Dodaj delikatnie odsączonego tuńczyka Rio Mare i wymieszaj.

    3. Wypełnij muszle.

    4. Krem z groszku wyłóż na talerz i ułóż na nim muszle skropione oliwą.

Najpopularniejsze przepisy