Club sandwich z tuńczykiem

Składniki

dla 1-2 osób:
80 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
3 kromki chleba tostowego
½ awokado
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
łyżeczka soku z cytryny
1 mały pomidor
2 liście sałaty
½ czerwonej cebuli
sól, pieprz

Stampa Ricetta

Udostępnij przepis

Powiedz swoim znajomym

Wykorzystane produkty

Tuńczyk w oliwie z oliwek

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Przygotowanie

    1. Chleb podpiecz.

    2. Tuńczyka wymieszaj z jedną łyżką majonezu i jogurtu, dopraw do smaku solą i pieprzem.

    3. Dojrzałe awokado rozdrobnij widelcem, dodaj majonez, jogurt i również dopraw do smaku.

    4. Pomidora i cebulę pokrój w plasterki.

    5. Na pierwszej kromce połóż sałatę, dodaj tuńczyka i przykryj kolejną kromką. Dodaj następnie pastę z awokado, cebulę, pomidora, przykryj kolejną kromką. Zepnij całość wykałaczkami i pokrój na trójkąty.

Najpopularniejsze przepisy