Bruschetta z tuńczykiem i zieloną salsą


Składniki
dla 4 osób
opakowanie tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
8 kromek bagietki
1 jajko ugotowane na twardo
gałązka pietruszki
1 łyżka kaparów w occie
1 ząbek czosnku
1 ostra papryczka peperoncino
opakowanie tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
8 kromek bagietki
1 jajko ugotowane na twardo
gałązka pietruszki
1 łyżka kaparów w occie
1 ząbek czosnku
1 ostra papryczka peperoncino
Stampa Ricetta

Przygotowanie
1. Oderwij liście pietruszki od łodygi, drobno je posiekaj razem z kaparami i czosnkiem.
2. Wszystko przełóż do miski, dodaj pokrojoną w plasterki ostrą papryczkę i pokrojone, ugotowane na twardo jajko. Dodaj oliwę z opakowania tuńczyka i dokładnie wymieszaj.
3. Opiecz bagietkę na grillu lub na patelni, na każdą kromkę nałóż zieloną salsę, kawałki tuńczyka i podawaj.