Bruschetta caprese z tuńczykiem, pomidorami i rukolą


Składniki
dla 4 osób
1 opakowanie tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
8 kawałków bagietki
200 g mozzarelli
2 dojrzałe pomidory
1 ząbki czosnku
40 g oliwy z oliwek
kilka liści rukoli
sól, pieprz
1 opakowanie tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
8 kawałków bagietki
200 g mozzarelli
2 dojrzałe pomidory
1 ząbki czosnku
40 g oliwy z oliwek
kilka liści rukoli
sól, pieprz
Stampa Ricetta

Przygotowanie
1. Przekrój mozzarellę na 8 plastrów, cienko pokrój pomidora, odsącz tuńczyka i rozdrobnij. Opiecz bagietką na grillu lub na patelni.
2. Chleb natrzyj ząbkiem czosnku, przypraw odrobiną oliwy, przykryj rukolą, plastrem mozzarelli, pomidorem, i przypraw solą i pieprzem.
3. Na wierzchu połóż tuńczyka, kilka liści rukoli i podawaj.