Awokado wypełnione tuńczykiem i kaszą bulgur


Składniki
Na 4 porcje
2 awokado
1 mozzarella
100 g oliwek czarnych i zielonych
130 g tuńczyka Rio Mare z papryczką chili
100 g ugotowanej kaszy bulgur
30 g kaparów
5 suszonych pomidorów
Pęczek natki pietruszki
1 cytryna
2 awokado
1 mozzarella
100 g oliwek czarnych i zielonych
130 g tuńczyka Rio Mare z papryczką chili
100 g ugotowanej kaszy bulgur
30 g kaparów
5 suszonych pomidorów
Pęczek natki pietruszki
1 cytryna
Stampa Ricetta

Przygotowanie
1. Awokado przekrój wzdłuż i wyjmij pestkę. Miąższ wyjmij za pomocą łyżki i pokrój w kostkę, pozostaw łupinki.
2. Do średniej miski przełóż awokado, kaszę, pokrojoną mozzarellę, posiekane oliwki, pomidory oraz kapary. Dodaj delikatnie odsączone płatki tuńczyka Rio Mare z papryczką chili oraz grubo posiekany pęczek pietruszki. Wymieszaj.
3. Wypełnij łupinki, skrapiając na koniec sokiem z cytryny.