OD PONAD 50 LAT RIO MARE
dostarcza na Wasze stoły najlepszego tuńczyka
NASZE CELE
1965
Zostaje założona Trinity Alimentari, obecnie Bolton Alimentari, a największy zakład przetwórstwa tuńczyka w Europie powstaje w Cermenate w Como.
LATA 60.
W okresie boomu gospodarczego, Włosi szukają nowoczesności i praktyczności, w tym przy stole, ale bez utraty jakości i smaku. Rio Mare od razu trafia w dziesiątkę! Począwszy od słynnej różowej puszki, która z biegiem lat stanie się ulubioną we Włoszech. Bolton wprowadza tuńczyka w oliwie z oliwek w puszce, przywołującego aromaty morza, o jędrnej i jednocześnie delikatnej teksturze, tak delikatnej, że można go kroić paluszkiem grissini!
1970
Rio Mare staje się liderem na rynku włoskim.
1978
Grecja staje się pierwszym krajem, który dystrybuuje Rio Mare poza Włochami.
LATA 70.
Wysokiej jakości tuńczyk Rio Mare staje się stałym produktem na rodzinnej liście zakupów, znajduje swoje miejsce zarówno w szafkach i spiżarniach, jak również koszach piknikowych. W makaronach lub sałatkach? Nie ma znaczenia. Liczy się pyszny smak, uwielbiany zarówno przez dzieci, jak i dorosłych. Rio Mare staje się wiodącą marką na włoskim rynku i zaczyna umacniać swoją markę na pozostałych rynkach.
1986
Pierwszy spot Insalatissime Rio Mare
1987
Kampania “Open Seas” dedykowna tuńczykowi w oliwie z oliwek staje się jedną z bardziej rozpoznawalnych i rozgłaszanych kampanii reklamowych.
LATA 80.
Rio Mare odpowiada na potrzeby konsumentów, którzy szukają nowych smaków tuńczyka. Na rynku pojawia się tuńczyk Rio Mare w sosie własnym i tuńczyk Rio Mare w oliwie z oliwek z pierwszego tłoczenia. Włoskie nawyki zmieniają się: więcej czasu spędzamy poza domem, mniej w kuchni. Dlatego, aby oprzeć się monotonii spożywania ciągle tych samych potraw, Rio Mare uruchamia kreatywną linię Insalatissime.
1992
Rio Mare wprowadza filety z łososia
1996
Rio Mare wprowadza Rio Mare Snack, który następnie zmieni nazwę na Rio Mare Pâté.
LATA 90.
Hasło: ryba jest zdrowa. Mnóstwo szlachetnych białek, małe ilości doskonałej jakości tłuszczu. Należą do nich cenne Omega 3, szczególnie bogata w łososie i makrele, a także tuńczyk. Rio Mare spełnia wymagania zarówno dla smakoszy, jak i dla osób szukających zdrowych przekąsek. W rodzinie Rio Mare pojawiają się nowe produkty: filety z łososia i filety z makreli. Wprowadzony zostaje Rio Mare Snack (obecnie Rio Mare Pâté, pierwszy wędzony pasztet na bazie ryb w wygodnej tubce: rewolucja w przekąskach).
2000
Słynny claim „Voulez-vous Paté avec moi?” podbija świat mediów, a na rynku pojawia się „Rio Mare Tuna Steak”. Jego smak i jędrna konsystencja są wynikiem specjalnej metody gotowania ciśnieniowego.
ROK 2000
w rytmie „Voulez-vous Paté avec moi?”, Rio Mare Paté staje się liderem rynku. Poszukiwania autentyczności i innowacji wyróżniają nowe produkty stworzone dla coraz bardziej wyrafinowanych podniebień:
ręcznie przetwarzane i ugotowane „Rio Mare Tuna Loins” oraz „Rio Mare Tuna Steak”.
Odpowiedzialna jakość
Rio Mare rozpoczyna projekt „Odpowiedzialna jakość”, podkreślając swoje zaangażowanie w poszanowanie środowiska i ludzi w całym łańcuchu dostaw. Zrównoważone rybołówstwo i ochrona ekosystemu morskiego stanowią sedno tego zobowiązania, czego dowodem jest uruchomienie linii Rio Mare Pole Line. W wyniku badań technologicznych zostaje wprowadzony na rynek Rio Mare Leggero, pierwszy tuńczyk w oliwie, który nie wymaga odsączania, z 30% mniejszą zawartością tłuszczu.
DZISIAJ
W Europie i na całym świecie Rio Mare to włoska marka wysokiej jakości, łącząca w sobie smak i dobre samopoczucie, niezawodna, bezpieczna, innowacyjna i idealna dla tych, którzy dbają o dietę.
OBECNIE
Ania Starmach zostaje ambasadorem Rio Mare. Ania to idealny rzecznik marki i razem z Rio Mare, tworzą połączenie, które jest dobre, bardzo dobre!
NASZ NOWY AMBASADOR
Dlaczego właśnie Ania? Jak sama mówi, wybiera wyłącznie najlepsze, zaufane produkty o przejrzystej ścieżce produkcji. Zawsze wie, co kładzie na swoim talerzu, ponieważ dba o siebie i swoje zdrowie. – Rio Mare daje mi gwarancję jakości! Wiem, że do produkcji tuńczyka Rio Mare używa się wyłącznie starannie wyselekcjonowanych składników – szlachetnej oliwy z oliwek, szczypty soli morskiej oraz najwyższej jakości tuńczyka. Z Rio Mare wiem, co jem! – dodaje Ania Starmach.