Insalatissime Rio Mare z soczewicą i tuńczykiem, ze szpinakiem i plastrami pomarańczy
Składniki
Składniki dla 4 osób:
4 x Insalatissime Rio Mare z soczewicą i tuńczyka
150 g szpinaku baby
2 pomarańcze
20 g oliwy extra vergine
sól
świeżo zmielony czarny pieprz
4 x Insalatissime Rio Mare z soczewicą i tuńczyka
150 g szpinaku baby
2 pomarańcze
20 g oliwy extra vergine
sól
świeżo zmielony czarny pieprz
Stampa Ricetta
Przygotowanie
1. Obierz pomarańcze, usuń wszystkie białe części i pokrój je na cienkie plasterki. Umyj i dobrze osusz szpinak.
2. Ułóż pomarańcze i szpinak na czterech talerzach, dopraw odrobiną soli, oliwy i pieprzem.
3. Następnie ułóż na wierzchu dokładnie wymieszane Insalatissime Rio Mare z soczewicą i tuńczykiem. Serwuj od razu.