Insalatissime Rio Mare z soczewicą i tuńczykiem, ze szpinakiem i plastrami pomarańczy

Składniki

Składniki dla 4 osób:
4 x Insalatissime Rio Mare z soczewicą i tuńczyka
150 g szpinaku baby
2 pomarańcze
20 g oliwy extra vergine
sól
świeżo zmielony czarny pieprz

Stampa Ricetta

Udostępnij przepis

Powiedz swoim znajomym

Wykorzystane produkty

Insalatissime z soczewicą i tuńczykiem

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Przygotowanie

    1. Obierz pomarańcze, usuń wszystkie białe części i pokrój je na cienkie plasterki. Umyj i dobrze osusz szpinak.

    2. Ułóż pomarańcze i szpinak na czterech talerzach, dopraw odrobiną soli, oliwy i pieprzem.

    3. Następnie ułóż na wierzchu dokładnie wymieszane Insalatissime Rio Mare z soczewicą i tuńczykiem. Serwuj od razu.

Najpopularniejsze przepisy