Chrupiące bagietki z tuńczykiem, pomidorem i majonezem

Składniki

4 bagietki
4 x 80 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek extra vergine
1 jędrny pomidor
100 g majonezu
kilka liści sałaty

Stampa Ricetta

Udostępnij przepis

Powiedz swoim znajomym

Wykorzystane produkty

Tuńczyk w oliwie z oliwek extra virgin

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Przygotowanie

    1. Podgrzewamy patelnię z nieprzywierającym dnem. Bagietki przekrawamy na pół.

    2. Na rozgrzanej patelni grillujemy bagietki do momentu, aż ich wewnętrzna część zarumieni się.

    3. Środek bagietki smarujemy sporą ilością majonezu, na wierzch układamy umyte i osuszone liście sałaty oraz kilka plastrów pomidora.

    4. Następnie wykładamy odsączonego tuńczyka. Bagietkę składamy, formując kanapkę.

Najpopularniejsze przepisy