Tatar z tuńczyka z awokado i fenkułem
Składniki
dla 4 osób
4 opakowania x 80 g Tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
1 awokado
1 fenkuł
½ soku z cytryny
20 g oliwy z oliwek extra vergine
sól
pieprz
kilka liści mieszanki sałat
4 opakowania x 80 g Tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
1 awokado
1 fenkuł
½ soku z cytryny
20 g oliwy z oliwek extra vergine
sól
pieprz
kilka liści mieszanki sałat
Stampa Ricetta
Przygotowanie
1. Awokado kroimy na pól, wyjmujemy pestkę, miąższ obieramy ze skóry i kroimy w kostkę. Przekładamy do miski, dodajemy oliwę, szczyptę soli, sok z cytryny i doprawiamy pieprzem.
2. Oczyszczamy fenkuła, kroimy go w drobną kostkę i łączymy z awokado. Odsączamy tuńczyka, dzielimy go na mniejsze części i dodajemy do awokado i fenkuła. Delikatnie wszystko mieszamy.
3. Tatar przekładamy na 4 talerze. Jeżeli jest to niezbędne, możemy posłużyć się pierścieniem do formowania tatara aby nadać mu odpowiednią formę. Całość ozdabiamy kilkoma listkami sałaty.