Pikantna sałatka z makaronem i tuńczykiem

Składniki

Na 4 porcje
2 opakowania Insalatissime meksykańskiej z tuńczykiem
300 g krótkiego makaronu typu penne
80 g rukoli
40 g oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
sól

Stampa Ricetta

Udostępnij przepis

Powiedz swoim znajomym

Wykorzystane produkty

Insalatissime meksykańska z tuńczykiem

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Przygotowanie

    1. Zagotuj wodę na makaron w dużym garnku; dodaj sól. Gdy woda zacznie wrzeć, dodaj makaron. Ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

    2. Odcedź makaron pod strumieniem zimnej wody, aby go schłodzić. Odcedź dokładnie i przełóż do miski. Dopraw oliwą.

    3. Dodaj Insalatissime do makaronu i wymieszaj całość.

    4. Opłucz rukolę i pokrój drobno. Dodaj do makaronu, obróć ostrożnie i podawaj od razu.

Najpopularniejsze przepisy