Paprykowe roladki z tuńczykiem
Składniki
na 4 porcje
160 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
2 żółte i 2 czerwone papryki
2 filety anchois w oleju
1 łyżeczka kaparów
50 g majonezu
kilka liści sałaty
mżawka oliwy z oliwek
sól
160 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
2 żółte i 2 czerwone papryki
2 filety anchois w oleju
1 łyżeczka kaparów
50 g majonezu
kilka liści sałaty
mżawka oliwy z oliwek
sól
Stampa Ricetta
Przygotowanie
1. Rozgrzej piekarnik do 200 ° C i piecz papryki w całości przez około 30 minut, od czasu do czasu obracając, aż ich skórki będą pomarszczone i lekko zwęglone.
2. Drobno posiekaj odsączonego tuńczyka, kapary i sardele i następnie wymieszaj z majonezem.
3. Usuń z papryk łodygę i biały, gąbczasty rdzeń i podziel miąższ każdej papryki na cztery paski.
4. Napełnij papryki odrobiną farszu tuńczykowego i zwiń. Połóż dwie roladki na każdym talerzu, udekoruj kilkoma liśćmi sałaty i udekoruj na wierzchu oliwą z oliwek i do smaku - szczyptą soli. Natychmiast podawaj.