Ziemniaki faszerowane tuńczykiem i ogórkami
Składniki
160 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
4 pieczone ziemniaki
300 g białego sera
100 g śmietany 12%
cebulka dymka
2 ogórki małosolne/kiszone
pieprz
4 pieczone ziemniaki
300 g białego sera
100 g śmietany 12%
cebulka dymka
2 ogórki małosolne/kiszone
pieprz
Stampa Ricetta
Przygotowanie
1. Ziemniaki wyszoruj, zawiń w folie i włóż do piekarnika o temperaturze 180 stopni na 1,5-2 godziny (krócej, jeśli korzystasz z niewielkich ziemniaków).
2. Po tym czasie ziemniaki lekko ostudź (tak, aby nie były wrzące), odetnij czubek i wydrąż środek.
3. Ser wymieszaj ze śmietaną, siekaną cebulką i pokrojonymi w kostkę ogórkami i kawałkami tuńczyka.
4. Masą nafaszeruj ziemniaki, smacznego!