Ziemniaki faszerowane tuńczykiem i ogórkami

Składniki

160 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
4 pieczone ziemniaki
300 g białego sera
100 g śmietany 12%
cebulka dymka
2 ogórki małosolne/kiszone
pieprz

Stampa Ricetta

Udostępnij przepis

Powiedz swoim znajomym

Wykorzystane produkty

Tuńczyk w oliwie z oliwek

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Przygotowanie

    1. Ziemniaki wyszoruj, zawiń w folie i włóż do piekarnika o temperaturze 180 stopni na 1,5-2 godziny (krócej, jeśli korzystasz z niewielkich ziemniaków).

    2. Po tym czasie ziemniaki lekko ostudź (tak, aby nie były wrzące), odetnij czubek i wydrąż środek.

    3. Ser wymieszaj ze śmietaną, siekaną cebulką i pokrojonymi w kostkę ogórkami i kawałkami tuńczyka.

    4. Masą nafaszeruj ziemniaki, smacznego!

Najpopularniejsze przepisy