Sałatka jęczmienna z tuńczykiem i grillowanymi warzywami

Składniki

dla 4 osób
1 puszka 160 g tuńczyka Rio Mare w sosie własnym
200 g kaszy jęczmiennej
1 czerwona papryka
1 bakłażan
2 cukinie
50 g oliwy z oliwek extra vergine
rozmaryn, sól i pieprz

Stampa Ricetta

Udostępnij przepis

Powiedz swoim znajomym

Wykorzystane produkty

Tuńczyk w sosie własnym

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Przygotowanie

    1. W posolonej wodzie gotuj kaszę jęczmienną przez 20 minut, następnie opłucz ją zimną wodą i dobrze odcedź.

    2. Pokrój na grube plastry cukinię i bakłażana, a w paski paprykę i podpiecz wszystko na ruszcie.

    3. Posiekaj rozmaryn, pokrój w kostkę grillowane warzywa, a następnie połącz wszystkie składniki. Dopraw solą, pieprzem i oliwą, dodaj kaszę jęczmienną oraz odsączonego tuńczyka i podaj.

Najpopularniejsze przepisy