Tacos z sałatką meksykańską Insalatissima Rio Mare i guacamole
Składniki
dla 4 osób
4 opakowania sałatki Insalatissime Rio Mare meksykańskiej
4 tortille kukurydziane
1 awokado
1 pomidor
pół cebuli
1 limonka
łyżeczka soli morskiej
odrobina czarnego pieprzu, szczypta suszonej ostrej papryki
pół główki sałaty
oliwa z oliwek extra vergine
4 opakowania sałatki Insalatissime Rio Mare meksykańskiej
4 tortille kukurydziane
1 awokado
1 pomidor
pół cebuli
1 limonka
łyżeczka soli morskiej
odrobina czarnego pieprzu, szczypta suszonej ostrej papryki
pół główki sałaty
oliwa z oliwek extra vergine
Stampa Ricetta
Przygotowanie
1, Posiekaj cebulę i zanuż ją na 10 minut w wodzie z dodatkiem soli i octu.
2. Przekrój na pół awokado, wyjmij pestkę, wydrąż miąższ i rozgnieć go za pomocą widelca.
3. Posiekaną cebulę i pomidora bez pestek wymieszaj z awokado, sokiem z limonki, solą, łyżką oliwy, czarnym pieprzem i ostrą papryczką.
4.Umyj sałatę, osusz, liście zwiń w rulon i pokrój w cienkie paski (tzw. chiffonade). Polej sałatę oliwą z oliwek extra vergine i posól.
5. Na talerzu ułóż tortillę, wypełninij ją sałatą, cebulą i sałatką meksykańską Insalatissime. Obok nałóż kilka łyżeczek guacamole i podawaj.