Sałatka z tuńczykiem, jajkiem na twardo i ziemniakami
Składniki
dla 2-3 osób:
150 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
500 g młodych ugotowanych ziemniaków
200 g zielonej fasolki szparagowej
4 jajka
150 g pomidorków koktajlowych
2 garści młodego szpinaku
Sos:
3 łyżki oliwy z oliwek
sok z ½ cytryny
1 łyżeczka ostrej musztardy
sól, pieprz
150 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
500 g młodych ugotowanych ziemniaków
200 g zielonej fasolki szparagowej
4 jajka
150 g pomidorków koktajlowych
2 garści młodego szpinaku
Sos:
3 łyżki oliwy z oliwek
sok z ½ cytryny
1 łyżeczka ostrej musztardy
sól, pieprz
Stampa Ricetta
Przygotowanie
1. Od fasoli odkrój końce, wrzuć na wrzątek, gotuj około 5-6 minut.
2. Jajka ugotuj na półtwardo.
3. Składniki sosu wymieszaj.
4. Szpinak przełóż do miski, dodaj ziemniaki, fasolkę, rozdrobnionego tuńczyka, pomidorki, całość wymieszaj i polej sosem, na wierzchu ułóż połówki jajek.