Club sandwich z tuńczykiem
Składniki
dla 1-2 osób:
80 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
3 kromki chleba tostowego
½ awokado
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
łyżeczka soku z cytryny
1 mały pomidor
2 liście sałaty
½ czerwonej cebuli
sól, pieprz
80 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
3 kromki chleba tostowego
½ awokado
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
łyżeczka soku z cytryny
1 mały pomidor
2 liście sałaty
½ czerwonej cebuli
sól, pieprz
Stampa Ricetta
Przygotowanie
1. Chleb podpiecz.
2. Tuńczyka wymieszaj z jedną łyżką majonezu i jogurtu, dopraw do smaku solą i pieprzem.
3. Dojrzałe awokado rozdrobnij widelcem, dodaj majonez, jogurt i również dopraw do smaku.
4. Pomidora i cebulę pokrój w plasterki.
5. Na pierwszej kromce połóż sałatę, dodaj tuńczyka i przykryj kolejną kromką. Dodaj następnie pastę z awokado, cebulę, pomidora, przykryj kolejną kromką. Zepnij całość wykałaczkami i pokrój na trójkąty.