Makaron z pomidorami i tuńczykiem
Składniki
dla 3-4 osób:
120 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
300 g makaronu
400 g pomidorków koktajlowych lub krojonych pomidorów z puszki
1 ząbek czosnku
1 cebula
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki siekanej pietruszki
120 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
300 g makaronu
400 g pomidorków koktajlowych lub krojonych pomidorów z puszki
1 ząbek czosnku
1 cebula
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki siekanej pietruszki
Stampa Ricetta
Przygotowanie
1. Makaron ugotuj al dente.
2. Czosnek i cebule posiekaj, przysmaż na patelni z rozgrzaną oliwą.
3. Na patelnię dodaj pomidory, smaż kilka minut. Do pomidorów dodaj rozdrobnionego tuńczyka, podgrzewaj przez kilka minut.
4. Na patelnie wrzuć ugotowany makaron, natkę pietruszki, całość wymieszaj.
5. Podawaj od razu!